Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Wirtschaft

    Hvala na podrsci OM, sad bas nemam vremena za dugacki unos, no bilo bi dobro da vidimo koliko ima podrske toj ideji i od drugih te da ukoliko imaju koji prijedlog po pitanju sadrzaja ili organizacije opcije.com da to i napisu.
    Evo u kratko dvije-tri ideje:
    Da li bi mogli popisati najcesce postavljana pitanja na koja cemo poslje dati i odgovore pa napravit jedan FAQ library?.
    Da li bi se mogli organizirati da pratimo market ili makar glavna dogadjanja na marketu (svaki dan druga osoba napise kratki presjek dogadjanja na marketu)?
    Market Vocabulary - napraviti nekakav rjecnik izraza specificnih za cnbc/market i naravno njihov prijevod...
    I jos da napomenem, ukoliko to nije vidljivo iz mojih prethodnih postova, smatram da bi doprinosi na opcije.com trebali biti cisto na dobrovoljnoj bazi i da web site treba biti i ostati neprofitabilan i edukacijski (cisto zbog toga da se izbjegne, sada ili u buducnosti, bilo kakav moguci sukob interesa). Pozdrav

    avatar

    22.11.2007. (10:35)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Apsolutno se slazem sa svime sto si naveo. Ja nisam trazio nikakvu placu za cijeli HK, pa necu onda ni za koji unos-mjesecno na opcije.com ali svakako da ZADRZAVAM pravo na HK kao svoj blog i na njegovo koristenje kakvo god nadjem za shodno u buducnosti (npr da ga stampam kao blog-knjigu, prevodim ili koristim njegove dijelove i sl). Nisam vam poklonio HK samo dozvolio da ga po potrebi koristite do mile volje u edukacijske svrhe na OPCIJE.COM bez da me svaki puta pitate za dozvolu za svaku sitnicu.

    Sa druge strane jedino sto ocekujem od vas je da VI onda zauzvrat podrzite MOJE eventualne projekte u buducnosti tako npr. da na OPCIJE.COM objavite npr LINK na moj buduci (placeni?) sajt (ako ga ikad pokrenem) ili reklamu za moju knjigu ili seminar ili nesto slicno. Obzirom na sve sto sam vam pruzio, mislim da to nije puno za traziti.

    avatar

    22.11.2007. (11:29)    -   -   -   -  

  • felix...

    Sve ovo odlično zvuči.I sam sam zakupio domenu(e) te profi hosting na serveru koji propada neiskorišten,ali kada sam vidio koliko puno posla treba oko administriranja stranica sa svim onim brojnim mogućnostima..PHP i sl.,odustao sam jer jednostavno se ne mogu baviti sa sto stvari istovremeno,pošto bi i to zahtijevalo puno učenja.O dizajnu stranica da ne govorim.Makar ima zgodnih,gotovih blog predložaka(wordpress itd.),koji bi mogli poslužiti.Tu po meni leži za mene najveći problem,a apdejtati sadržaj je najmanji problem.Nadam se da se Wirtshaft može bez problema s tim nositi.OM,od svega kaj si nabrojio ipak bih najviše volio kakav seminar u živo:)tu kod nas doma:),jer kak je krenulo brzo bu nas se puno skupilo,a i sam spremam "iznenađenje"otprilike početkom ljeta iduće godine...snimku real time trejdanja sa laptopima direktno sa Trga..,gradske kavane... ,baš kako si zamislio u počecima pisanja bloga:)

    avatar

    22.11.2007. (16:44)    -   -   -   -  

  • jaanko

    Mislim da bi bilo dobro da WS napravi drupalCMS kako je i predložio. Što se tiče punjenja sadržaja, ja mogu odraditi slijedeće: složiti teme sa HK i TA bloga tako da budu preglednije.
    S tim da bi molio OM i Felixa slijedeće:
    - smijem li ja to (ima li s tim kakvih autorskih zahtjeva, plaćanja i sl.)
    - dali će to na novom sajtu biti čitljivo za sve korisnike, samo za registrirane ili eventualno samo za komercijalne (koji plaćaju, ako ćemo takve odmah uvoditi)
    - mogu li od vas dobiti savjete kako složiti teme ili da složim to po svojem nahođenju ili da pratim otprilike logiku HK i TA blogova

    Ja sam složio test-trejd Pfizer u jedan PDF. Dali to isto smijem i uz kakve napomene staviti na novi sajt? Mogu li to staviti tako kao PDF (za download) ili bi trebalo to složiti kao html (to mi je malo kompliciranije, ali mogu ako se baš mora)?
    Možemo li od tebe OM računati na još par takvih test trejdova sa kompletnim opisom?
    Možemo li od tebe očekivati neki ozbiljniji angažman (ne kolko mi tražimo ili trebamo, nego kolko ti možeš, ali da to onda bude sigurno)?
    Možemo li uopće uvesti neko plaćanje na tom novom sajtu, pa da npr. možemo OMu ili Felixu ili nekom novom savjetniku (ako se uopće pojavi) platiti neke zahtjevnije stvari (naravno na neki anonimni račun)?

    avatar

    22.11.2007. (19:49)    -   -   -   -  

  • bagzi

    hey felix, ideja o live seminaru je sjajna. šta kažeš na to OM?

    avatar

    23.11.2007. (14:25)    -   -   -   -  

  • Oglina spilja

    Dečki sve što je OM dosad dao bilo je free...Ako će se praviti sajt onda bi trebao biti edukacijski i dalje free. Jedino treba tražiti registraciju da se nebi svkakvi zaletali i pravili s....e čisto iz zabave. Ostali doprinosi koliko ko može i hoće da radi. Mislim da bi tako išlo. Plaćeni servis ostavimo OM-u ako je raspoložen za to (bar za sad).

    avatar

    23.11.2007. (17:48)    -   -   -   -  

  • Vedran V

    Slazem se sa Oglinom spiljom. Ja cu dati doprinos tekstovima kako budem mogao.
    Vedran

    avatar

    24.11.2007. (00:23)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Jaanko pita: "Možemo li od tebe očekivati neki ozbiljniji angažman!"
    O/M: "A sta je bilo ovih tri godine , NE-ozbiljni angazman?" Ha ha! Pa ljudi moji bas je u tome i poanta da ja ODLAZIM sa bloga za jedno vrijeme i da se u ovim trenutcima NE ZELIM OBAVEZIVATI NA NISTA. Nikakav obavezni angazman, nikakvi ozbiljni ni sigurni unosi, nista vise ne zelim OBECAVATI NIKOME, pa da me poslije pozivate na red da "sta cekam sa unosima" da ih "dugo nisam pisao" ili slicno. To sam vec prosao u prosle tri godine i ti dani su sada IZA mene, ovaj blog - to je to sto sam vam bio spreman dati (i dao) bez interesa. Mislim da nije bas malo i da traziti JOS "ozbiljnog angazmana" u ovim trenutcima kad sam tri godine zivota proveo pisuci blog i trejdajuci - je malo nezahvalno. AKO otvorite OPCIJE.COM radite to PRVENSTVENO ZBOG SEBE i ZA SEBE! Ja ne velim da tu-i-tamo necu mozda ponesto napisati na njemu ali NE OCEKUJTE DA PODLEGNEM NIKAKVIM PRITISCIMA niti PISANJIMA STVARI "PO NARUDZBI" ni nista slicno. Pisati cu kad stignem i budem inspiriran i to moze nekad biti cesce ili nekad vrlo rijetko. B-E-Z ...O-B-A-V-E_Z_E!!!!
    Ako JA jednom otvorim placeni WEB site (na HRv ili Engl. jeziku) , link ce biti objavljen pa ko voli-nek izvoli.

    Sto se tice samog sajta OPCIJE.COM ne zelim vam "soliti pamet " niti sugerirati kako da ga napravite. Napravite gasami po svom nahodjenju, napravite linkove na HK ili ga izrezite u HTML ili PDF ili stagod hocete i stagod vam je jednostavnije. Na kraju svakog PDF segmenta bilo bi lijepo objaviti moj kopirajt znak i blog adresu sa kojeg je uzet (opcije.blog.hr) - jer ce se rasuti po internetu i vise niko nece znati otkuda su dosli. Jedino sto NE MOZETE DOBITI je pristup HK-u "iznutra" a izvana linkajte kako god vas volja.

    Sto se tice pitanje OPCIJE.COM - PLACENO ili NE ? cak ni tu vam NE bih htio nista vise reci od toga da mislim da bi NEPLACENI sajt prosao bolje u doba dok se opcije jos populariziraju, ali ako vi imate troskove sa placanjem DOMENE OPCIJE.COM, mozda cete morati traziti neku simbolicnu sumu da bi je mogli odrzavati. U to se ne zelim mijesati . Ako i kada JA napravim neki placeni sajt o tome cu vas svakako obavijestiti i linkati ga na OPCIJE.COM! Ako ste bas navalili da napravite i neki placeni dio opcija.com (uz veci, neplaceni) radi Felixa i ostalih koji mozda imaju troskove sa hardware-om , domenom ili sl.- OK - ali nemojte misliti da cu zato JA pozuriti pisati tamo jer sam i do sada to radio za badava i mislim time dokazao da mi vas novac nije nikad bio primarna motivacija. Ove godine sam trejdanjem zaradio i vise nego dovoljno i par stotina ili koja tisuca odande me nece ni spasiti ni posebno motivirati. Sto se tice SEMINARA to je bila moja napomena gore u komentaru, vise kao primjer. Nije iskljuceno da se i to jednom dogodi ali u Hrv nisam bio vec oko 20 godina i ne vidim da cu ici bas sutra ali nije iskljuceno da se i to jednom dogodi (ako bude biti ce vise spajanje ugodnog sa korisnim nego sto bi poduzeo put samo zbog toga)! OSTAVLJAM SVOJE OPCIJE OTVORENIMA (pun intended)! POZDRAV SVIMA !

    avatar

    24.11.2007. (10:52)    -   -   -   -  

  • felix...

    * Bjørnstjerne Bjørnson
    "Nezahvalnost je nedostatak kulture."

    * Goethe
    "Nezahvalnost je ipak oznaka slabih. Ja još nikad nisam vidio da je pravi čovjek nezahvalan."

    * Honoré de Balzac
    "Nezahvalni smo možda samo zato što nismo u mogućnosti da se odužimo."

    "Hrani pseto - da na tebe laje."

    "Mudar čovjek zaboravlja uvrede, kao što nezahvalnik zaboravlja dobročinstvo."

    avatar

    24.11.2007. (13:31)    -   -   -   -  

  • jaanko

    OM, molim te nemoj se ljutiti, ali nekad stvarno pretjeraš. Ja nigdje nisam rekao da si ti ikad bio neozbiljan. Meni trenutno funkcioniranje bloga djeluje neozbiljno i neperspektivno (zato ga uostalom i zatvaraš, jer je ispunio svoju misiju), ali NIKAD, NIKAD nisam rekao da si bio NEOZBILJAN, NEKORISTAN ili ne znam kaj. Eventualno bi neke stvari na blogu trebalo bolje posložiti, ali to ne trebaš uraditi TI. Ili možda bolje reći, ne smijemo od tebe, još i to očekivati.
    Ja ću Vas sve skupa zamoliti za malo pažnje da obrazložim neka svoja viđenja, pa će valda biti svima jasnije što ja to želim i kako vidim cijelu situaciju, pa me nećete ubuduće nazivati agresivnim, čudnog stila, nezahvalnim i takve nebuloze. Barem se nadam da nećete.

    1. Mislim da nitko od nas neće imati uspjeha sa opcijama ako u to krene sam (eventualno Felix, ali i to je pitanje), čak ako i krene sa dovoljno novaca, plaćenim servisima i puno pripreme, barem ne u dogledno vrijeme. Konkurencija je jednostavno prejaka (kinezi, indijci...), veliki igrači su sve lukaviji i opremljeniji. I tu se ne slažem sa OMom, da je nama sada lako. Ima puno više edukacijskih resursa, ali i konkurencija je puno jača i brojnija nego kad je on počinjao. Zato, mislim da jedino OM sa svojim iskustvom može uzeti lovu u marketu, ostali su prisiljeni na stvaranje tima. Ili su osuđeni na propast u marketu. Uostalom to je i sve češća praksa, ako malo pratite trejderske blogove. Trejderski posao je postao prekompliciran kao oneman show.
    2. Mislim da OPCIJE.COM bez OMovog redovnog sudjelovanja neće poprimiti zanimljivu, praktičnu trejdersku formu. Mislim da su i edukacijski dosezi vrlo upitni. Većinu edukacije smo već prošli, možda bi trebalo teme malo bolje posložiti, tako da se novi početnici lakše snađu. To ja mogu napraviti besplatno, samo mi malo pomognite oko samog plana.
    Možda bi trebalo unijeti još par kompletnih primjera poput Pfizera. Ja to ne znam. I tu dolazimo do pitanja, tko će to napraviti? Ne očekujem to od OMa (niti ja niti ostali, vjerovatno). A i sam veli da se želi malo odmoriti. Treba li to uopće po vama, i ako da, tko će to napraviti. Oće li to napraviti besplatno ili mu treba platiti. Ako treba platiti, tko će platiti? Ima li ovdje nekog tko želi nešto plaćati, ili svi očekuju sve besplatno?
    Osim HK, nijedan drugi blog nije zaživio. Mogu jedino spomenuti Felixov TA, koji je pokrio jednu temu, usput je bilo i dosta komentara, ali je ugašen (po meni i logično). Jedini ozbiljniji blog je Pingvinov, ali se ne bavi opcijama. A i primjedbe koje ste izrekli prema njegovom načinu poslovanja stoje. Meni se isto čini da je on neuspješan investitor pa to nadoknadjuje prodavanjem magle. Znači sadržaj je, neću reći loš, ali možda promašen, pogotovo za opcijske trejdere. Ali forma, možda i jest ona kojoj bi trebalo težiti. Jer slažem se da OPCIJE.COM trebaju imati besplatni dio, ali po meni moraju imati i ozbiljniji (redovniji, korisniji, praktičniji...) dio. I taj po meni dio treba financirati. Možda se varam, ali plaćeni dio neće funkcionirati, bez redovnog angažmana iskusnog trejdera (ili više njih), kojeg treba i platiti. Pošto OM to ne želi, čini mi se niti Felix, tko bi to onda mogao biti? Mislim da ga nemamo. Trenutno je najaktivniji blog Traders life, ali u aktivnosti najviše sudjeluje sam autor, ja, ponekad Felix. To je uglavnom to. Pazi, velike aktivnosti. A i sadržaj je uglavnom za početnike, jer, kolko ja to kužim i sam autor je samo malo napredniji početnik. Moram svakako pohvaliti izuzetnu pristupačnost. No, to opet nije nešto jako perspektivno, ako u tome ne sudjeluje veći broj ljudi.

    Zaključak: od tri skupine, kako je to WS dobro naveo (početnici, napredni i veterani), mislim da bi sa opcije.com pokrili samo početnike. Napredni (tu uključujem i malo naprednije početnike poput sebe), bez redovnog angažmana iskusnog trejdera tu neće imati zanimljivog sadržaja. A veterani pogotovo. Oni se mogu snaći i sami. No, mislim da će i takvih biti malo uspješnih, ako se ne organiziraju timski.
    Što se mene tiče, pomoći ću oko opcije.com, kolko god treba. I nadat ću se da će OMov plaćeni servis proraditi što skorije. I da će uopće pronaći svoj interes u tome. Jer pošto (kako i sam veli) dobro zarađuje, ne znam što bi mu to trebalo u životu. Osim da se skupi barem stotinjak članova. Ali po sadašnjem interesu, to je jako teško očekivati. I da su još k tome i voljni nešto plaćati. Otud i OMove dvojbe, potpuno logične.

    avatar

    24.11.2007. (14:15)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ma to je OK Jaanko, nemoj se uzrujavati. Nisam te mislio osobno napadati (sorry ako je tako ispalo) nego opcentio sad tu razglabamo sto bi i kako bi se moglo nastaviti u Hrv sa opcijskim web sajtovima i blogovima. DOsta tvoje analize stoji i ja bih rekao da je na vama sada hocete li nesto nastaviti ili ne. JA sam do sada bio i pisac i graficki urednik i html editor i researcher i onaj koji je trazio linkove i objavljivao resorce (nekad i na 2 bloga) i sve to SASVIM SAM! Sad vas ima barem 5-10 a mozda i vise zainteresiranih pa PODIJELITE posao nekako a vas ENTUZIJAZAM, ODLUCNOST i STRAST ce privuci i druge (bas kao i moj sto je privukao vas). Ako budete previse razmisljali sto i kako , proracuni ce uvijek pokazivati na to da necete uspjeti. Potreban je LEAP OF FAITH koji sam i ja poduzeo skocivsi naglavce u objasnjavanje opcija 2004 kad je 7 ljudi na blogu nesto naculo o tome (a cijeli blog HR je bio star tek pola godine)!
    Znate kako je nastao poznati sistem T/A na bazi CANDLESTICKS-a? Tako da su MARLJIVI I UPORNI TREJDERI RIZE U JAPANU stotinu godina zapisivali trejdanje rizom na taj nacin da bi se tek kasnije otkrile neke pravilnosti i moguca povezanost FIGURA sa pomakom CIJENA U MARKETU! Hocu reci ako ste svi zajedno vec samo dovoljno UPORNI da biljezite svoje ideje, trejdove, paper-trejdove, analize i zakljucke, vec takva jedna dobro formirana cjelina predstavljati ce neku VRIJEDNOST iz koje ce pazljivi citatelji moci izvuci POUKE, ZAKLJUCKE , OSLONCE za neka vjerovanja i pravila koja kasnije mogu testirati ili naprosto crpiti INSPIRACIJU za svoje ISKUSTVO u spoznaji da NISU SAMI u tome sto rade, prate i vole. Najlakse je reci : Nema dosta zainteresiranih. Bilo je dana kad me je citao (po njegovom priznanju i mom naslucivanju) samo FElix (i komentirao pod valjda 10 drugih imena) ali ja sam ustrajao (zajedno sa njime) jer sam mislio : "ako sve ove komentare i pise samo 1 covjek, on je toliko zainteresiran za opcije da je ZASLUZIO da samo zbog njega nastavim" .. drugi ce doci sami ako nista iz radoznalosti da vide sta to ova 2 fanatika tu rade?! HA ha ! Vama sada predajem ovu stafetnu palicu da vidim od cega ste vi sazdani??!! Ako ustrajete puno njih ce doci viditi sta radite (a i moja suradnja nece izostati). Sigurnosti nema samo neizvjesnost i slijepa vjera. IMate li je dovoljno ili ste se vec pokolebali cim je OM najavio odlazak? Tesko je dijete izgurati iz topline majcine utrobe u surovi hladni svijet i ptica izbaciti iz gnijezda kad dodje vrijeme ali majke to MORAJU ako zele da im djeca odrastu i zakorace u svijet. Sad je dosao vas trenutak da iz sigurnosti HK-a zakoracite u svijet opcija, MArketa borbe i konkurencije. SKok vjere ili pad u ponor? Ovisi o vama. Ja vam drzim fige kao i svaki "roditelj" i iza vas stojim u brizi grizuci donju usnu.. Sretno skvadro!

    avatar

    25.11.2007. (03:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...